Qleen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAQLEEN machines worden steeds verder ontwikkeld en verbeterd, waardoor reiniging van steeds specifiekere objecten steeds eenvoudiger wordt. Al in 2005 heeft QLEEN voor het PURAQLEEN systeem, de “European Award for Innovation” ontvangen. PURAQLEEN is namelijk een in eigen beheer ontwikkeld waterfiltersysteem op granulaatbasis voor puur gedemineraliseerd water. Daarmee krijg je namelijk puur water. Het pure water  wil zich omwille van allerhande chemische wetten weer binden en gaat dus op zoek naar ‘vuildeeltjes’. Het pure water zorgt er ook voor dat de statische oplading tot een minimum worden beperkt. Voordeel hiervan is, dat er minder snel aanhechting van vuil op het gereinigde oppervlak optreedt, het oppervlak langer schoon blijft (zeker ten opzichte van Osmose water), alles sneller droogt en dit zelfs onder dirct zonlicht, alles vrij van strepen.

Een ander opvallend detail zijn de gepatenteerde roterende borstels ROTAQLEEN. Meestal worden dergelijke borstels door waterdruk aangedreven. Hierdoor heeft men meestal een groot verlies van (overtollig) water en soms beschadigingen aan de te reinigen oppervlakken. ROTAQLEEN heeft deze waterdruk niet nodig. Door de borstels de twee kanten op te laten draaien, voorzien van een 12 of 24 volt aandrijving, is hierdoor veel minder water nodig dan bij de traditionele systemen en dus ook de inzetbaarheid van het PURAQLEEN systeem veel langer. Bovendien kan alles ook op afstand met de afstandsbediening worden geregeld.

Misschien wel het grootste voordeel van het PURAQLEEN is gelegen in het feit dat wij ons oor te luister hebben gelegd bij de professionele schoonmaak wereld. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van het QLEEN Pure Water Cleaning System: Glas- en gevelreiniging op een veilig en vooral ook productief en efficiënt niveau! Met de verlengbare carbon of titanium stelen, voorzien van de genoemde roterende borstels of vaste borstels aan het eind, kan op grotere hoogtes veilig en efficiënt gewerkt worden, zonder gebruik van (onveilige) ladders, (dure) hoogwerkers of (ingewikkelde) steigerconstructies. Naast gebruiksgemak en veiligheid, levert het QLEEN systeem ook nog eens de nodige tijdwinst op!

QLEEN

 

 

 

Catalogus 2022